Med våren blomstrar samsjukdomarna

Vit och lilarandiga fredagstulpaner. Våren kommer med samsjukdomar.

”You can cut all the flowers but you can’t stop spring from coming”

– Pablo Neruda

Med våren blomstrar samsjukdomarna, tjohoo. Vid Fibromyalgi och många andra kroniska sjukdomar så hänger alltid ett gäng samsjukdomar med som ett brev på posten. Jag har listat en del av dem HÄR.

Just allergier gör sig ju väl ihågkomna såhär på våren när pollen fyller luften. Med dem kommer sedan huvudvärken och migränen. Reagerar man kraftigt så kliar det och blir eksem, rinnande näsa och svårt att andas. Allergier ger ju också trötthet så vi lägger till lite trötthet på tröttheten så blir det ju ännu bättre, inte?!

Just näsan tycker jag är ett stort problem såhär års, eller ja alltid egentligen, fast ännu mer så här års. Nu får man dras med både bakåt rinn och framåt rinn om man har otur. Baksnuva, rinnsnuva och tjockt sekret i bihålorna är annars vanliga symtom vid Fibro, tänk om jag vetat det alla gånger jag sökt för ”bihåleinflammation”.

På tal om bihåleinflammation så ökar ju risken för dessa och även andra förkylningssjukdomar också såhär på våren. Det tar verkligen musten ur en om man redan innan går på tomgång. Det tillsammans med eviga väderväxlingar hjälper inte direkt till att hålla depressioner på armslängds avstånd.

Med depressioner, även lättare varianter, så kommer ju gärna ångesten och hälsar på. Åker man på dessa två så blir man lättare sjuk, IBS strular mer än vanligt, och man tappar självkänslan i rask takt. Ja, ni hör ju, det är ju som ett evighetshjul.

Men nu ska vi inte vara sådana. Våren är ju en härlig tid, med ljus och vackra blommor! Det ger energi att vara ute i naturen och njuta, medan vi nyser lite och kliar i ögonen, aaaatjho!!

Ni förstår ju, det krävs en hel del för att orka ta sig igenom dagen när man har en kronisk sjukdom.

Vi är supermänniskor, så bara måste det vara, håller ni inte med?

KRAM,

Anneli

 


Publicerat

i

,

av

Kommentarer

2 svar till ”Med våren blomstrar samsjukdomarna”

 1. Profilbild för Emschen

  Nähä är det vanligt när man har fibro med snuva menar jag? Jag som alltid trott att jag bara har väldigt lätt för att bli förkyld. Man lär sig ngt nytt varje dag om denna jävla sjukdom.
  Jag älskar våren men jag hatar denna tiden också.
  Kram

  1. Profilbild för Fru Fibro

   Ja, jag har också alltid gått och trott att jag varit konstant förkyld…

   Ja, våren är en härlig tid, med viss hatkärlek ?

   //Anneli

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *