Zoo Marine

Zoo Marine Dolphinshow

Zoo Marine Baby Dolphin, 6 months old

Baby Dolphin only 6 months old

Zoo Marine, Adrian och Isabel tittar på delfinshowen

Zoo Marine, Marcus och Isabel tittar på delfinshowen

Zoo Marine, palmer och blommor

Zoo Marine Pariserhjul

Zoo Marine konstgjord strand med solstolar

Zoo Marine Karusell

Zoo Marine, tåg zoomarine express

Zoo Marine gula blommor

Zoo Marine hängbro

Zoo Marine papegojblomma

Zoo Marine konstgjord strand med vågmaskin

Zoo Marine poolområde

Zoo Marine

På Torsdagen gjorde vi Zoo Marine i Albufeira. En jättefin park med karuseller och vattenland. Det var aldeles lagom att gå nu när det inte är så mycket folk ännu. Vi började med att se deras fina delfinshow där ”stjärnan” var deras sexmånader lilla bebis. Det är en jättefin show med fokus på att lära publiken om delfinen och hur viktigt det är att vara rädda om vår planet. Även fågelshowen har som fokus att utbilda publiken.

Parken är inte en djurpark i den mening att man kan gå runt och titta på djuren utan det ges ett antal shower under dagen med delfinerna, rovfåglar, papegojor och sälar/sjölejon. Undantag är ett par sköldpaddor, krokodiler och Ibisar som finns längs vägen mellan showerna.

Förutom djurshowerna så kan man åka karuseller, se 4D film och bada vid den konstgjorda stranden med vågmaskin och vattenrutschkanor. Det finns ett par olika poolområden med lite olika lekställningar etc för barnen. Isabel älskade tåget och åkte säkert fyra gånger med mormor och Adrian tyckte att det var kul med en karusell där man sprutade vatten på varandra. Den fick min man åka med barnen, haha.

Vi hade en jättefin dag med härligt väder och hyfsat glada barn. Själv kunde jag inte riktigt släppa minnet av hur det var för mig när vi besökte samma park för två år sedan. Såhär i efterhand kan jag väl konstatera att jag nog var i det närmaste hysterisk.

Jag kunde inte njuta utav det alls utan var helt uppe i varv. Jag ville ha stenkoll på allt, dirigera allt utefter hur jag trodde att det var bäst för barnen och superstressad över att ha koll på ät och sovtider. Jag måste ha varit en plåga för dem runtomkring mig. Jag vet att jag var hyperirriterad på min man som inte verkade ha koll på något, vilket han visst hade, och hur arg jag var för att JAG var tvungen att hålla koll på allting själv. Istället för att be om hjälp så frågade jag syrligt ut honom om allt möjligt som jag tyckte att han kunde hålla reda på vart femte minut. Ungefär så såg mitt liv ut i allmänhet då och det är först nu, det senaste halvåret, som det har ändrat sig till det bättre.

Men i år kunde jag som sagt njuta av dagen, fotografera det jag ville (och känna mig nöjd med det) och barnen hade roligt utan att jag stressade som en äggsjuk höna!

KRAM,

Anneli


Publicerat

i

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *