Att sälja sin brudklänning för att betala advokaten

Att sälja sin brudklänning för att betala advokaten. När mitt och läkarens ord mot försäkringskassan kräver att jag anlitar en advokat.

Att sälja sin brudklänning för att betala advokaten. När mitt och läkarens ord mot försäkringskassan kräver att jag anlitar en advokat.

Att sälja sin brudklänning för att betala advokaten. När mitt och läkarens ord mot försäkringskassan kräver att jag anlitar en advokat.

Fotograf: Mia Lewell

Att sälja sin brudklänning! Man kunde tro att det var ett aprilskämt, men den dagen har vi ju lagt bakom oss nu, så nej det är inget skämt! Det finns faktiskt ingenting roligt med detta över huvud taget! Annonsen hittar ni här på Tradera ( <— länk). In och buda!

Min fight med Försäkringskassan har nu gått så långt att jag måste betala en advokat att föra min talan. Eller min och min fight. Det är läkarens ord mot försäkringskassans. Jag som patient har absolut INGENTING att säga till om. Så här sitter jag mellan två stolar och kan inte försörja mig längre. Det är läkaren som har skrivit ett för dåligt intyg och det finns ingenting jag kan göra åt det. Antagligen inte läkaren själv heller, sådana är försäkringskassans nya regler.

Minst fyra olika läkare har nu skrivit intyg åt mig till försäkringskassan. Det borde bli sammanlagt, å det lägsta, 28år av läkarstudier och jag vet inte hur många års arbetslivserfarenhet som försäkringskassan förkastar. Hade jag varit läkare hade jag blivit gravt förolämpad, minst sagt!

Då jag pratade med försäkringskassan på telefonen så frågade jag lite hysteriskt vad JAG skulle göra nu? Efter att hon talat runt sig själv i cirklar en stund så förstod jag så pass mycket att JAG kunde inte göra någonting. Det var läkaren som hade skrivit för lite, det fanns ingen OBJEKTIV beskrivning av mitt tillstånd. Då frågade jag om det hade varit bättre om jag hade brutit armen istället och ja, det hade det nog varit, det hade ju varit mer självklart då?!! Eftersom jag redan var hysterisk så hotade jag då med att gå ut i garaget och såga av mig armen. ”FÅR JAG MIN SJUKPENNING OM JAG SÅGAR AV MIG ARMEN DÅ?” Skriker jag hysteriskt i telefonen innan jag slänger på luren!

Jag vet inte riktigt hur ekvationen ”patienten måste återgå i arbete snabbt” går ihop med stressen över att inte kunna försörja sig? Ju mer stress jag utsätts för desto sämre blir jag!

I min enfald trodde jag att vi hade ett sjukförsäkringssystem här i Sverige. Att om och när man blir sjuk så får man hjälp. Jag kunde inte ha haft mera fel. Istället för att få möjligheten att bli bättre så utsätts jag istället för den värsta stressen som kan drabba en människa, att inte kunna försörja sig ekonomiskt.

Istället så BETALAR jag nu för en advokat som ska föra min talan mot försäkringskassan. För att finansiera det så får jag helt enkelt lov att sälja min brudklänning!

Anneli

(Inlägget är inte sponsrat)


Publicerat

i

av

Kommentarer

6 svar till ”Att sälja sin brudklänning för att betala advokaten”

 1. Profilbild för Eva-Lena

  Själv hållt på i många år och kämpat mot fk.
  I nov blev jag äntligen sjukpensionär på 100 %

  Styrke kramar till dig

  1. Profilbild för Fru Fibro

   Det är så onödigt och så dränerande ? Skönt att du fått igenom ditt ärende ???

 2. Profilbild för Anna Martinsson
  Anna Martinsson

  Förstår dig precis, jag var deltidssjukskriven före jul och för det fick jag ingenting pga samma orsak som dig. Den som skulle hjälpa mig vid en ev överklagan till förvaltningsrätten sa att det var ingen idé med tanke på bristen i läkarintygen…. Å man mår ju verkligen inte bättre av stressen att inte få nån ersättning. Håller tummarna att det går bra för dig!!!!

  1. Profilbild för Fru Fibro

   Nej, jag har fått ungefär samma svar! Men jag vill inte ge mig utan en fight! Jag vill göra allt jag kan men förstår att man inte orkar/tycker det är någon idé speciellt när man har oddsen emot sig!

   Kram!

 3. Profilbild för Sara
  Sara

  Blir så ledsen av att läsa dina inlägg.
  Att du ska behöva kämpa så…
  Kram <3

 4. Profilbild för Kuschelblogger.se

  Hej!

  Mycket fin blogg till att börja med och mycket intressant!

  Jag förstår dig till 100% när det gäller denna kamp mot FK. Dom är väldigt energikrävande och vill gärna trycka ned en i botten till max för att du, jag och andra lidandes ska tappa suget och bara skita i allt. Dom vill få oss på den nivån där vi ska vara och må som sämst för då lägger vi ned våran ansökan… tror dom!

  Nä vi ska inte ge upp, vi känner våra kroppar och vi känner i vilken mån vi klarar av att ev arbeta eller inte. Det är inte dom eller deras läkare som vet de. Sen är det så att våra läkare tyvärr kanske har dålig koll på just fibromyalgi och formulerar sig dåligt i intygen, om vi nu inte har en smärtspecialist.

  Så ett råd när man söker är att man vet att läkaren kan sitt inom området annars vänd dig hit, han är billig och mycket bra! http://goransoderlund.blogspot.se

  Ha det bra och lycka till!
  /Fibrofighter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *