Internationella Barncancerdagen

Internationella Barncancerdagen

It’s not how much we give, but how much love we put into giving”

-Mother Theresa

Idag är det Internationella Barncancerdagen. En dag för eftertanke och reflektion. En dag för att uppmärksamma den tuffa barncancerresa som hundratals barn gör varje dag. Bara i Sverige insjuknar omkring 300 barn per år och 80% av dem kan vi rädda idag. Det gör Barncancer till den sjukdom som tar flest liv per år i Sverige bland barn.

Barncancer engagerar mig. Det började med ett blogginlägg en sen kväll när jag satt och nattade min son. Han hade somnat för länge sedan och jag googlade inspiration till dotterns rum. Där och då grät jag stora tårar för en liten tjej med ALL (Akut Lymfatisk Leukemi). En liten tjej som är 3 veckor äldre än min Isabel. Jag fortsatte att återkomma till bloggen och läsa om familjens resa i barncancervärlden. Tillslut blev jag förbannad!

Det visar sig att barncancervården inte alls fungerar som man skulle önska att den gör, som den borde göra. Man tycker att de som drabbats har drabbats nog bara genom den sjukdom som tagit över deras liv. Men nej, de får även kämpa för att få rätt vård, för att få den vård som borde vara självklar!

Så jag blir alltså förbannad, och när jag blir förbannad på riktigt då engagerar jag mig! Jag läste på, MASSOR! Jag hörde mig för hos andra drabbade familjer som bloggade. Jag teamade ihop med ett par andra tjejer och vi lyssnade av med Barncancerföreningen. Det hela slutade med en namninsamling och en Instagram-sida där vi samlade allt vi fick höra om de brister som fanns.

Jag ville samtidigt göra något för den familj som var den första jag dök på den där kvällen för drygt 2år sedan. Jag ville att de skulle få ett stöd i vardagen och samlade med hjälp utav en armbandsförsäljning in extrapengar åt familjen så att de kunde ta in städhjälp och matkassar m.m. Det gjorde jag med familjens samtycke såklart men också helt utan att ha träffat dem någon gång tidigare!

Det finns alla möjligheter att stötta, att ge lite hopp, bara viljan och kärleken finns där!

Stöd Barncancerfonden du också! SMS:a HOPP till 72900 så bidrar du med 100kr <3

Barncancerdagen, Internationella Barncancerdagen

Ikväll hålls det ljusmanifestationer på många platser runt om i landet! Tänd ett ljus och skänk HOPP

KRAM,

Anneli


Publicerat

i

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *